handletteren

Mijn oude trouwe fietsje

By juni 20, 2018 One Comment
Fiets, Eigenhandig, reclame

Kort geleden verkocht ik mijn Harley onder de fietsen, oftewel mijn mamafiets. Aangezien onze meiden met hun 8 jaar met goed fatsoen niet meer in het achterzitje pasten, werd het ook wel eens tijd. Zo’n achterzitje werkt prima als boodschappentashouder en ook met neefjes/nichtjes of kinderen van vriendinnen was het praktisch, maar om daar nou een mamafiets voor te houden… Via de digitale markt heb ik iemand anders blij kunnen maken met mijn stalen ros. Tijd voor een nieuwe! Een nieuwe tweedehands welteverstaan. Gelukkig had ik mijn oude trouwe ‘trouwfiets’ nog staan. Nee, niet zo’n witte fiets met hartjesballonnen en blikken erachter, maar de fiets die we voor ons trouwen kregen. Een donkerblauwe herenfiets voor manlief en een zelfde donkerblauwe damesvariant voor de bruid. Geen toeters en bellen (oh ja, een fietsbel) en hartjesballonnen, maar wel een degelijke fiets.

Ik begon mijn zoektocht online, maar wilde toch liever een tweedehandsje bij de fietsenmaker scoren. Dus stapte ik op mijn degelijke fiets en ging wat fietsenzaken langs. Zo ook de zaak waar onze trouwfietsen vandaan kwamen. Ze hadden geen leuke vervanging staan. Op de vraag waarom ik een andere fiets zocht, begon ik over de niet zo lekkere houding op deze fiets. Dus meneer de fietsenmaker pakt zijn steeksleutel om mijn stuur en zadel te verstellen. ‘Een prima frame dit…’, zegt hij er nog bij. Ik stap op mijn fiets en merk dat na bijna 15 jaar mijn fiets een stuk lekkerder zit!

Op de terugweg denk ik nog eens na over zijn vraag: ‘Waarom wil je een andere fiets?’ Ja… waarom eigenlijk? Hij fietst nu weer prima. Oké, hij heeft geen versnellingen en hij is niet erg mooi. Al fietsend besluit ik om mijn fiets te pimpen. Creatief met fietsen, zeg maar. Is nog duurzaam ook! Een paar dagen daarna ga ik direct aan de slag. Drie spuitbussen, een rol afplaktape en heel veel uurtjes verder is-ie dan eindelijk klaar. Een nieuwe bel, zadelhoesje en nieuwe fietstassen maken het pas echt af. Ik ben de trotse eigenaar van mijn Eigenhandig gepimpte reclamefiets! Lang zo gek nog niet, mijn nieuwe trouwfiets! Hopelijk doet hij nog jarenlang trouwe dienst!

P.S. Je kunt ook prima handletteren op een fiets!

handletteren op je fiets

Join the discussion One Comment

  • Ria schreef:

    Ontzettend leuk, was dus inderdaad een degelijke fiets
    Prima reclame ook en zo te vinden tussen alle andere stalen rossen.
    Nog veel fietsplezier gewenst

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.